3 Ekim 2006

Müzikli Blog

Nihayet blog'uma müzik eklemeyi başardım. Yanda (umarım) uygulamayı bulabilirsiniz. İlk yüklediğim şarkı daha önce de bahsettiğim İstiklal Marşı'nın ilk bestesi. 1930 yılına kadar bu şekilde söylenmiş. Bana çok ilginç geldi.

Asıl ilginç olanı şimdiki marşın aslında daha hızlı yazılmış olması ve plakta yer kaldığı için yavaş kaydedelim düşüncesi sonrasında bugünki halini alması.
Devamını okumak için...

2 Ekim 2006

Fenerbahçe'nin 100 yılı

Tam da yüzüncü yıla yakışır bir sezon oluyor. Sanki yüzyıldır Fenerbahçe'nin başına gelenlerin bir özetini yaşıyoruz; hem de sadece bir sezon içinde.



Yanlış hatırlamıyorsam 1954 yılı yapımı bir Türk filimi sahnesi. Tavandan balıkçı ağlarının sarktığı tahta masalı bir meyhane. Arka planda beyaz saçlı, beyaz önlüklü mekanın sahibi ve garsonu önlüğüyle rakı kadehi kuruluyor. Ön planda masalar. Masaların birinde iki adam. Kederli kederli içiyorlar. Yaşlıca olanı diğeri ne dönüp bombayı patlatıyor :" Noolcak bu Fenerin hali?"

Yıl 2006. Fenerli arkadaşlarla cinconlulara çaktırmadan aramızda konuşuyoruz. "Noolcak bu Fenerin hali?" İlk sekiz haftada takım toplam sekiz puan kaybetmiş. Henüz hiç bir derbi oynamadan üstelik.

Bu performansa bir Teknik Direktör değişikliği, üstüne Olağanüstü Kongre, Kongrede gruplaşmalar, Başkan değişikliği, UEFA gruplarından çıkamama, Türkiye kupasından elenme, her durumda iki Gassaray galibiyeti, devre arasında yabancı oyuncuları gönderme-yenilerini alma, Bejiktaş malubiyeti, tekrar teknik direktör değişikliği ve adını duymadığımız bir antrenör ile lig beşinciliği eklerseniz 100 yıllık tarihi tamamlamış oluruz.

100.yıl hepimize hayırlı olsun.


Devamını okumak için...