20 Ağustos 2007

Fenerbahçe Maçları - FB:Gaziantepspor

Bu hafta maça Burcu ve Can'la beraber gittik. Can'ın büyümüş olduğunu birkez daha farkettik. Tezahüratlara, şarkılara daha bilinçli katılıp tempo tutuyor bayaa bayaa.

Maç geç saatte olduğu için sonuna doğru biraz uyuklamaya başladı. Ama sıkıntı olmadan bitirdik maçı.

Maç ise ilginçti doğrusu..

Zico tüm kadroyu yedeklerden oluşturmuştu. Daha önce kadronun böyle olacağını bilmeyen arkadaşların yüzü oyuncular tek tek anons edilirken gerçekten görülmeye değerdi.

Bence çok iyi de oynadılar. Burcu taraftarın azlığından bahsederken "sanki sahada da daha az sayıda oyuncu var" şeklinde bir tespitte bulundu. Ben de futbolda alan daraltma ile ilgili kısa bir bilgilendirme yaptım :)). Bunu oyunun ilk yarısının başında çok iyi yaptılar ve zaten gollerde bu arada oldu.

İlginç olan başka bir olaysa hakemin devrelerin ortasında su molası vermesiydi. Tüm oyuncular basketteki gibi yedek kulübesinin önüne gittiler. Su içip kafalarını falan ıslattılar ve iki dakika sonra oyuna döndüler.

Aslında teknik olarak da molalar kullanılabilir futbolda. Amerikan futbolunda olduğu gibi reklam gelirlerine de faydası olur. (AF'da her devrenin bitimine iki dakika kala reklam molası veriliyor. Endüstriyel spor olayı)

Bu arada bilmeyenler için yedek Fenerbahçe maçı 2-1 kazandı.






Hiç yorum yok: