19 Kasım 2006

Broadway'den İstanbul'a Müzikaller

Dün akşam "Broadway'den İstanbul'a Müzikaller"i izlemeye gittik. Gösteri daha önce geçen yaz Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda sergilenmiş. Söylendiğine göre yoğun istek üzerine önce tek gala olarak Bostancı Gösteri Merkezi 'nde gösterilmesi planlanmış ve "Kadın Fonu Yararına" tekrarına karar verilmiş.

Gösteri iki bölüm halinde ünlü müzikallerin bilinen şarkılarından oluşuyor. İlk perdede yabancı müzikaller, ikinci perdede ise Türk müzikaller var. Örnek olarak benim aklımda broadway müzikallerinden My Fair Lady , Wizard Of Oz , Cabaret , Phantom Of The Opera , Cats , Hair , Fiddler On The Roof , West Side Story , Sweet Charity , Les Miserables , Grease ; Türk müzikallerinden ise Hisseli Harikalar Kumpanyası , Lüküs Hayat , Yedi Kocalı Hürmüz , Geceye Selam , Şen Sazın Bülbülleri , Yaygara 70 kaldı.

Sanatçılardan ise Keremcem, Seden Gürel, Sevval Sam, Şehnaz Sam, Barış Berker, Gazi Şeker, Mert Turak, Onur Turan, Selen Uçer sayılabilir. İkinci perdenin sonuna doğru Emel Sayın müzikallerde de yer alan bir şarkısını konuk sanatçı olarak söyledi. Gösterinin finalinde ise Lüküs Hayat vardı. Suna Pekuysal rahatsızlığı nedeniyle katılamamış. Zihni Göktay konuk sanatçı olarak Lüküs hayat şarkılarını söyledi. Tam 22 yıldır her yıl oynanıyormuş Lüküs Hayat.
Bu yılda bir ay boyunca sahnelenecekmiş. İlgililenenlere bilgi.
Yorumlara gelince; gösteri bana biraz amatörce hazırlanmış geldi. Danslarda senkronizasyon hiç yoktu. Sanırım şarkılara çalışmaktan danslara pek vakit kalmamış. İlk perdede güya hoşluk yapmak niyetiyle şarkı aralarına giren arabeskçi esprisi çok başarısızdı. Birara dançılardan biri sandalyenin üzerine çıkarken düştü. Bir başka şarkıda Şevval Sam ile bir dansçı çarpıştı. Kimse sakatlanmadan yada sahneden düşmeden gösteri tamamlansa da rahat bir nefes alsam dediğim bile oldu.
Bu tür durumarda maliyet-etkinlik analizi yaparım. Ben verdiğim paranın kaşılığını aldığımı düşünmüyorum. Diğer bir yandan da üzerinde Haldun Dormen imzası bulunan bir işin bu kadar amatörce sergilenmesi beni çok üzdü.
Olumlu hatırlayacağım tek şey orkestranın performansı olacak.

3 yorum:

ibeking dedi ki...

bende neden hiç duymadım bunu diyodum..bak pek beğenilmemiş demek ki..olsun aktivite olmuş..sınuç olarak kiminle gittiniz?

ibeking dedi ki...

sonuç demek istemiş olabilir miyim?

Shemsa dedi ki...

az bile söylemişsin.