18 Temmuz 2006

Güncel Olaylar ve Yorumlar

Şu aralar haberlerden aklıma takılanlar ve naçizane yorumlarım;

1) Ösym bugün Öss sınav sonuçlarını açıklayacak.
Yıllardır milyonlarca kişiyi sınavdan geçirerek ve binlerce soru hazırlayarak bence işini en doğru dürüst yapan OYSM'nin bir soruyu iptal etmesi neredeyse sınavın açıklanacak olması kadar haber değeri taşıyor ve öne çıkarılıyor. Ayrıca her sınavdan sonra "şu soru yanlış, bu soruda hata var" diye ortaya çıkıyorlar. Düzgün iş yapan sevilmez bizde.

2) Lübnan iki İsrail askeri nedeniyle bombalanıyor. Filistin bir onbaşı nedeniyle onlarca kayıp veriyor. Bizim Güneydoğu'da şehit olan askerlerimiz (içimiz kan ağlıyor) daha da fazlalaşmaması için sınırötesi operasyon gündeme gelince büyük birader "hooop" diyor. "Onlara izin var size yok." Hangi stratejik ortalık?

3) Taşkesen Paşa telefonları dinlendiği için onuru ile istifa etti. Genelkurmay, Emniyet kendilerinin dinlemediklerini söyledi. Daha sonra Türk Telekom genel müdürü Paul Doany de kendilerinin dinlemediğini söyledi. Benim tuhafıma giden genel müdürün ismi oldu. Siz kime güvenirsiniz? Tekel olan haberleşmeyi özelleştirirseniz nasıl kontrol edersiniz?

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Taşkesen Paşa'nın maruz kaldığı şantaj-karalamanın ve benzeri olayların derinlerine merhum Necip Hablemitoğlu'nun yazdığı "Köstebek" adlı kitapla inebilirsiniz. Şiddetle tavsiye ederim.