14 Temmuz 2006

Konser

Can'ın hastalığı yüzünden Burcu'nun içine sinmedi can'ı bırakıp konsere gitmek. Konser günü öğlen doktor kontrolünden sonra karar verdiğimiz için beraber gidebileceğim kişi olarak Ali'yi buldum. Gerçi sınavı vardı ama sanırım pek şikayetçi olmadı.
Kuruçeşme arenaya motorlarla da ulaşılabiliyormuş. Üsküdar'dan motora binmek üzere yola çıktık. Üsküdar meydanını neredeyse tamamen kapatmışlar. İşi düşen arabayla gitmesin derim ben. Tam motora binerken Pelin Batu'yu gördük. "Kopmuş kız." ali'nin deyimiyle. İlginç kıyafet ve makyaj. Motora bindik ve çoğunluka 30 yaş üstü, hafif göbekli, saçları hafif dökülmüş amcalarla beraber kuruçeşmeye gittik. Bu arada benim de bu amcalardan biri olduğumu söylememe gerek yok herhalde. (vay be, neydik biz eskiden?) Motorda bira servisi başlamıştı.
Kuruçeşme Arena'yı beğendim. Bi tarafta deniz bi tarafta yeşil ve üzerinde bina olmayan tepe, arada da konser alanı. Denize yakın tarafta yerlere minderler atmışlar. Bira içip bişiiler yiyebilmek için ahşap masalar ve yüksek dayanma ve üzerine içki koyma yerleri yapmışlar. Tuvaletler portatif. Bizim bira aldığımız yerdeki sifon çok yavaştı. Bira alırken ihtiyarladık.
Ön grup olarak bir alman grup çıktı. Beraber gittiğimiz 5 alman arkadaş grubu tanımadılar. Biz bir yandan deniz kenarında yaz akşam üstüsünün keyfini biralarla çıkardık bir yandan da arka planda öngrubu dinledik. Motorda olduğu gibi emekli rocker'lar etrafı doldurmuştu. "Nasıl olsa bu adamlar bizi bekletir" diye düşünerek yerimize geç geçtik. Ayaktaki konser alanını iki bölüme ayırmışlar. 1.bölüm etrafında çite benzer bir ayırma yapmışlar köşelerindeki geçişlerden bileklikler kontrol edilerek girdik. Tam sahnenin ortasında ve 1.bölümün sonlarındaydık. Arkada olduğumuzdan herhalde kimseye dokunmadan konser dinleyebildik. Yaş ortalaması nedeniyle de herkes sakin sakin dinledi. Bir tek bizim grubumuz biraz etrafı rahatsız etti herhalde. Biranın etkisi olabilir çünkü altıncıdan sonra saymayı bıraktım.
Konserden sonra tekrar gayet rahat(lamış) bir şekilde vapurla üsküdar, oradan bostancı, orada yarım kokoreç çeyrek midye, yapıldı. Eve ulaşıldı. 3 saat uykuyla işe gitmek üzere yeni güne başlandı. (Hafta içi bööle şeyler yapmayalı uzun zaman olmuş; ayılmak zaman aldı.)
GnR ile ilgili yorumlar bir sonraki yazıda.

Hiç yorum yok: